"Ман Юнайтед" удари "Арсенал" и продължава възхода си

Маркъс Рашфорд се превърна в герой за "червените дяволи", като се отчете с два гола и асистенция

04.09.2022 | 21:00 Редактор: Теодора Патронова

"Ман Юнайтед" удари "Арсенал" с 3:1, за да продължи възхода си и да спре победната серия на лондончани от 5 поредни успеха. Двубоят бе последен от 6-ия кръг на Висшата лига. 

Маркъс Рашфорд се превърна в герой за "червените дяволи", като се отчете с два гола и асистенция, а многомилионната покупка Антъни успя да се разпише още в първия си двубой, което бе наистина мечтан дебют. 

Домакините показаха директен и ефективен футбол, като се възползваха от добрите положения, които създадоха, за да постигнат впечатляващ триумф. 

В същото време "артилеристите" не играха лошо и имаха немалко положения, като можеха да вземат нещо от мача. Те все пак остават на върха с 15 точки, а "Юнайтед" е 5-и с 12 и 4 поредни победи. 

Голямата новина в състава на домакините бе дебютът на Антъни, който бе титуляр след трансфера си за 100 милиона евро. Бразилецът замени Антъни Еланга, а Роналдо отново остана на пейката. Каземиро също не стартира, като Мактомини и Ериксен действаха в центъра.

За "Арсенал" след контузия се завърна Олександър Зинченко и това бе единствената промяна. Мартин Йодегор и Аарън Рамсдейл стартираха, след като бяха под съмнение с леки травми. 

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК